4 מתכונים על אותו בסיס בטעמים שונים
ממתק ברזילאי קלאסי, קוקוס, תות ועוגיות קרם
ממתק ברזילאי קלאסי
מצרכים
- 1 כף חמאה
- 400 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- סוכריות שוקולד לקישוט
אופן ההכנה
- בסיר על אש נמוכה ממיסים חמאה, חלב מרוכז ואבקת קקאו תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה שניתן לראות את תחתית הסיר בעת גרירת המרית למשך 2-3 שניות.
- יוצקים לצלחת משומנת, משטחים ומיד אח"כ מקררים במשך כשעה.
- לגלגל מהתערובת הצוננת כדורים.
- לצפות את הכדורים בסוכריות השוקולד.
- בתאבון!
ממתק ברזילאי תות
מצרכים
- 1 כוס תותים טריים קצוצים
- 1/2 כוס מים
- 1 כף חמאה
- 400 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 1/4 כוס שוקולד לבן
- סוכריות צבעוניות לקישוט
אופן ההכנה
- בסיר על אש בינונית-גבוהה, מצמצמים תותים ומים עד לאידוי רוב הנוזלים וקבלת תערובת דומה לריבה.
- מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה, מוסיפים חמאה, חלב מרוכז ושוקולד לבן תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה שניתן לראות את תחתית הסיר בעת גרירת המרית למשך 2-3 שניות.
- יוצקים לצלחת משומנת, משטחים ומיד אח"כ מקררים במשך כשעה.
- לגלגל מהתערובת הצוננת כדורים.
- לצפות את הכדורים בסוכריות צבעוניות.
- בתאבון!
ממתק ברזילאי קוקוס
מצרכים
- 1 כף חמאה
- 400 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- פתיתי קוקוס לקישוט
אופן ההכנה
- בסיר על אש נמוכה ממיסים חמאה, חלב מרוכז וחלב קוקוס תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה שניתן לראות את תחתית הסיר בעת גרירת המרית למשך 2-3 שניות.
- יוצקים לצלחת משומנת, משטחים ומיד אח"כ מקררים במשך כשעה.
- לגלגל מהתערובת הצוננת כדורים.
- לצפות את הכדורים בפתיתי קוקוס.
- בתאבון!
ממתק ברזילאי עוגיות וקרם
מצרכים
- 10 עוגיות שוקולד שמנת
- 1 כף חמאה
- 400 מ"ל חלב מרוכז ממותק
אופן ההכנה
- מפרידים את העוגיות שוקולד מהקרם ומניחים בצד.
- מרסקים את העוגיות לפירורים ומניחים בצד.
- בסיר על אש נמוכה ממיסים חמאה, חלב מרוכז ותוכן העוגיות תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה שניתן לראות את תחתית הסיר בעת גרירת המרית למשך 2-3 שניות.
- יוצקים לצלחת משומנת, משטחים ומיד אח"כ מקררים במשך כשעה.
- לגלגל מהתערובת הצוננת כדורים.
- לצפות את הכדורים בפירורי העוגיות.
- בתאבון!
0 תגובות