פליני 161×600
160x600WEBTHENET
היום: 30/04/2025 שעה: 12:11
סיינס מדיה 970X60
BURAK

פחזניות עוגיות וקרם

הנה לכם מתכון קל להכנה ואם תיצמדו לחומרים ולהוראות,
ייצאו לכם פחזניות מוצלחות וטעימות

מרכיבים:

  • 25 עוגיות אוראו
  • 2 חלמונים
  • 2 כוסות חלב
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 1 כוס מים
  • 8 כפות חמאה – חצי כוס חמאה מופשרת
  • 1/2 כוס קמח
  • 4 ביצים

הכנה

  1. מחממים מראש תנור ל -200 מעלות.
  2. בעזרת סכין, להפריד את הקרם מן העוגיות, ולהניח אותם בשתי קערות נפרדות.
  3. לשים את העוגיות בבלנדר או במעבד מזון עד שהם נעשים פירורים ולהניח בצד.
  4. בסיר על אש נמוכה, לשלב חלמונים, חלב, סוכר וקורנפלור. לאחר מכן יש להעלות את החום לבינוני עד גבוה, ולבחוש כל זמן כדי להימנע מגושים.
  5. לאחר שהתערובת מתחילה להתעבות, יש להוסיף מחצית מכמות קרם העוגיות לתערובת, לערבב עד שהתערובת חלקה ולהסיר מהאש.
  6. מעבירים את התערובת לתוך קערה, מכסים את החלק העליון בניילון נצמד, לוחצים אותו עד שהוא נוגע בשכבה העליונה של התערובת ומצננים.
  7. בסיר, מערבבים כוס מים וחצי כוס חמאה מופשרת עד לרתיחה. מוסיפים חצי כוס קמח וחצי כוס תערובת עוגיות כתושות, תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק ומסירים מהאש.
  8. מוסיפים את הביצים כל אחת בנפרד תוך כדי בחישה, עד שהבצק נעשה משחה. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם קצה עגול וגדול.
  9. על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, יש ליצור עיגולים מעט גבוהים במרווחים סבירים. אופים במשך 20-25 דקות עד שהבצק עולה באופן משמעותי ונראה יבש – לא לפתוח את התנור בזמן האפייה.
  10. מעבירים את הקרם הצונן לתוך שקית זילוף עם חור קטן.
    מחוררים חור קטן בתחתית הפחזנית ומזלפים לתוכו קרם.
  11. את שארית הקרם שהוצאנו מהעוגיות יש לחמם במיקרו במשך כ-30 שניות ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה. יש לטבול את הפחזניות בקרם ולפזר מעל מעט מתערובת העוגיות הכתושות ליופי.
  12. בתאבון!

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טוען...