הנה לכם מתכון קל להכנה ואם תיצמדו לחומרים ולהוראות,
ייצאו לכם פחזניות מוצלחות וטעימות
מרכיבים:
- 25 עוגיות אוראו
- 2 חלמונים
- 2 כוסות חלב
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס קורנפלור
- 1 כוס מים
- 8 כפות חמאה – חצי כוס חמאה מופשרת
- 1/2 כוס קמח
- 4 ביצים
הכנה
- מחממים מראש תנור ל -200 מעלות.
- בעזרת סכין, להפריד את הקרם מן העוגיות, ולהניח אותם בשתי קערות נפרדות.
- לשים את העוגיות בבלנדר או במעבד מזון עד שהם נעשים פירורים ולהניח בצד.
- בסיר על אש נמוכה, לשלב חלמונים, חלב, סוכר וקורנפלור. לאחר מכן יש להעלות את החום לבינוני עד גבוה, ולבחוש כל זמן כדי להימנע מגושים.
- לאחר שהתערובת מתחילה להתעבות, יש להוסיף מחצית מכמות קרם העוגיות לתערובת, לערבב עד שהתערובת חלקה ולהסיר מהאש.
- מעבירים את התערובת לתוך קערה, מכסים את החלק העליון בניילון נצמד, לוחצים אותו עד שהוא נוגע בשכבה העליונה של התערובת ומצננים.
- בסיר, מערבבים כוס מים וחצי כוס חמאה מופשרת עד לרתיחה. מוסיפים חצי כוס קמח וחצי כוס תערובת עוגיות כתושות, תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הביצים כל אחת בנפרד תוך כדי בחישה, עד שהבצק נעשה משחה. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם קצה עגול וגדול.
- על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, יש ליצור עיגולים מעט גבוהים במרווחים סבירים. אופים במשך 20-25 דקות עד שהבצק עולה באופן משמעותי ונראה יבש – לא לפתוח את התנור בזמן האפייה.
- מעבירים את הקרם הצונן לתוך שקית זילוף עם חור קטן.
מחוררים חור קטן בתחתית הפחזנית ומזלפים לתוכו קרם. - את שארית הקרם שהוצאנו מהעוגיות יש לחמם במיקרו במשך כ-30 שניות ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה. יש לטבול את הפחזניות בקרם ולפזר מעל מעט מתערובת העוגיות הכתושות ליופי.
- בתאבון!
0 תגובות