פליני 161×600
160x600WEBTHENET
היום: 30/04/2025 שעה: 16:53
סיינס מדיה 970X60
BURAK

סלמון וירקות אפויים

מנה אחת המכילה בתוכה ארוחה שלמה: דג בריא וירקות אפויים.
מי צריך יותר ? נפלא לארוחת צהריים מהירה

עבור מרינדת הסלמון:

  • 3 כפות שמן זית
  • 60 מיליליטר מיץ לימון
  • 3 פלפלים חריפים, קצוצים
  • 4 שיני שום, טחונות
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 2 נתחי פילה סלמון (כ 270 גרם)

עבור הירקות:

  • תפוחי אדמה (300 גרם עבור 2 מנות)
  • שעועית ירוקה ארוכה (200 גרם עבור 2 מנות)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כף פלפל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמיר טרי
  • 1 כפית פטרוזיליה

הכנה

  1. מתחילים בהכנת המרינדה: מערבבים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, הפלפלים החריפים, השום והג'ינג'ר בקערה. מניחים את פילה הסלמון בתוך המרינדה כשהצד של העור כלפי מעלה. מכסים בניילון ומשרים למשך 30 דקות.
  2. בינתיים מכינים את הירקות: מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר למשך כ-10 דקות. לאחר 5 דקות, מוסיפים את השעועית. מסננים ומניחים על מגש אפייה.
  3. מזלפים שמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון מעל הירקות ומפזרים. מערבבים יחד עם הידיים, כדי להבטיח שהכל מצופה באופן מלא. מזיזים לדופן התבנית (כדי שיהיה מקום לדגים) ומפזרים שמיר ופטרוזיליה.
  4. מוציאים את הסלמון ומניחים כל פילה על נייר אלומיניום. מזלפים מעל את שארית המרינדה וסוגרים את נייר הכסף. מניחים על מגש האפייה ואופים במשך 15 דקות על חום של 180 מעלות.
  5. לאחר 15 דקות, פותחים את נייר הכסף הכדי לחשוף א הסלמון ומחזירים לתנור למשך 5 דקות נוספות כדי לגרום לסלמון להיות פריך.
  6. מסדרים בצלחת, ובתאבון!

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טוען...